KOMMUNEPLAN 2009
By og Erhverv   Landsbyer   Vand og Land   Trafik og Miljø   Om Ishøj  

Du er her: Start Om Ishøj Offentlig service Kulturtilbud ARKEN - Museum for Moderne Kunst

Sitemap| Indhold| Søg| Pdf| Print siden| Læs op

 
Ishøj - den grønne port
Samarbejde med andre kommuner
Offentlig service
Sundhed
Børn
Unge
Ældre
Handicappede
Kulturtilbud
ARKEN - Museum for Moderne Kunst
Bibliotek
Bredekærgård
Ishøj Dyrepark
Ishøj Golf Center
Ishøj Idræts- & Fritidscenter
Ishøj Kultur Café
Ishøj Motor Center
Ishøj Musik- og Billedskole
Ishøj Naturcenter
Ishøj Strand Vandrehjem
Ishøj Svømmehal
Ishøj Teater
Thorsbro Vandværk
Skoler og Institutioner

» Hvad gælder for mig

» www.ishoj.dk

» Kontakt os

» Planen som PDF

 

ARKEN - Museum for Moderne Kunst

ARKEN - Museum for Moderne Kunst, der blev indviet i 1996, er både en arkitektonisk seværdighed og et aktivt centrum for den moderne kunst. ARKEN ligger som et skib, med stævn og sejl, på kanten af havet. Museets bemærkelsesværdige arkitektur er en stor del af udstillingsoplevelsen. 9.000 m² beton, metal og glas danner en bygning med overraskelser. Den markante bygning skærper og vækker sanserne og den originale arkitektur skaber de gode rammer for ARKENs udstillinger.

ARKEN er forum for den danske, nordiske og internationale kunst, med hovedvægten lagt på perioden efter 1945. ARKENs samling og skiftende udstillinger omfatter både traditionelle udtryksformer som maleri, skulptur og grafik og nye medier som video, installationer og fotografi.

ARKEN lægger stor vægt på formidlingen af kunsten, ikke blot i form af de populære omvisninger i udstillingerne. Der bliver for eksempel også vist film, som knytter sig til de aktuelle udstillinger, og i skolernes ferier er der oftest særlige arrangementer for børn og unge.

ARKEN tilbyder et billedkunstnerisk grundkursus - ARKEN BGK. Kurset er for unge mellem 15 og 25 år og giver ved optagelse de unge mulighed for at forlænge en sideløbende ungdomsuddannelse med et år. 

Gennem tiden har ARKENs nye og anderledes arkitektur, huset udstillinger af verdenskendte kunstnere som Pablo Picasso, Edvard Munch, Chagall og Asger Jorn og fået tidssvarende modspil af den nyeste samtidskunst i blandt andet ARKENs samling.

Der er en storslået udsigt over vandet fra ARKENs café og museumsbutikken har et stort udvalg af dansk design, kunstbøger og gaveartikler. I løbet af året arrangeres der desuden diverse koncerter og foredrag på museet.

Der er planer om en fremtidig mindre udvidelse af ARKEN for at få mulighed for flere administrationsfaciliteter. Derfor er rammerne for den maksimale bebyggelsesprocent med denne kommuneplan hævet til 20.

 

STATUS

Byrådet vedtog den 1. december 2009 Kommuneplan 2009.

Kommuneplan 2009 er offentliggjort den 18. december 2009.

Se kommuneplantillæg her

 

Videre læsning

ARKENs hjemmeside

 

Der tages forbehold for ændringer i kortmaterialet siden kommuneplanens vedtagelse 1. december 2009

 

Plan-, Bygge- og Miljøcenter - Ishøj Store Torv 20 - 2635 Ishøj - Telefon: 43577500 - Mail: plan-byg-miljo@ishoj.dk