KOMMUNEPLAN 2009
By og Erhverv   Landsbyer   Vand og Land   Trafik og Miljø   Om Ishøj  

Du er her: Start Om Ishøj Samarbejde med andre kommuner Dialogprojekt Ringbyen

Sitemap| Indhold| Søg| Pdf| Print siden| Læs op

 
Ishøj - den grønne port
Samarbejde med andre kommuner
Vestegnssamarbejdet
Dialogprojekt Ringbyen
Intentionspapir - Dialogprojekt Ringbyen
Offentlig service

» Hvad gælder for mig

» www.ishoj.dk

» Kontakt os

» Planen som PDF

 

Dialogprojekt Ringbyen

Samarbejdet om Ringbyen er skabt i sammenhæng med etableringen af en mulig kommende letbane - en moderne sporvogn - langs Ring 3, fra Lundtofte i Lyngby-Taarbæk til Ishøj og Avedøre Holme i Hvidovre.

Samarbejdet er et dialogprojekt, som kommunerne langs Ring 3 har startet for at sikre, at der kan etableres en letbane samt, at der udvikles en fælles byvision for Ringbyen - byen langs Ring 3. Kommunerne i Dialogprojekt Ringbyen er Ishøj, Hvidovre, Vallensbæk, Glostrup, Brøndby, Albertslund, Rødovre, Herlev, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk.

Byvisionen skal sikre en langsigtet og holdbar planlægning af områderne langs letbanen. Byvisionen skal blive et vigtigt element i valget af transportløsning, og den nødvendige fokus på sammenhæng mellem byudvikling og infrastruktur.

Letbanen vil give nye muligheder for en visionær byomdannelse og udvikling i den ring af byområder, som rummer et meget stort udviklingspotentiale langs letbanen. Derfor er kommunerne langs Ring 3 gået sammen om at udvikle en fælles byvision for Ringbyen. Med en fælles vision om udviklingen af nye, moderne, bæredygtige byområder er startskuddet givet for en byudvikling med store fremtidsperspektiver, som nytænker de stolte byplantraditioner og kan markere sig i det 21. århundrede.

Byvisionen og letbanen styrker gensidigt hinanden. Byvisionen vil øge letbanens passagergrundlag og dermed også investeringens rentabilitet. Tilsammen vil letbanen og udviklingen af den tætte, bæredygtige by skabe en høj tilgængelighed og en langsigtet, holdbar udvikling til gavn for hele Hovedstadsområdet.

 

 

 

STATUS

Byrådet vedtog den 1. december 2009 Kommuneplan 2009.

Kommuneplan 2009 er offentliggjort den 18. december 2009.

Se kommuneplantillæg her

Der tages forbehold for ændringer i kortmaterialet siden kommuneplanens vedtagelse 1. december 2009


Plan-, Bygge- og Miljøcenter - Ishøj Store Torv 20 - 2635 Ishøj - Telefon: 43577500 - Mail: plan-byg-miljo@ishoj.dk