KOMMUNEPLAN 2009
By og Erhverv   Landsbyer   Vand og Land   Trafik og Miljø   Om Ishøj  

Du er her: Start Vand og Land Natur Friluftsanlæg Friluftsanlæg i Ishøj Kommune

Sitemap| Indhold| Søg| Pdf| Print siden| Læs op

 
Mål og midler
Den grønne struktur
Strandparken
Det kulturelle fritidslandskab
Det nordlige landområde
Natur
Beskyttelsesområder
Regionale og lokale friluftsområder
Friluftsanlæg
Friluftsanlæg i Ishøj Kommune
Støjende friluftsanlæg
Retningslinjer
Landbrug
Skovrejsning
Rekreative stier
Vand

» Hvad gælder for mig

» www.ishoj.dk

» Kontakt os

» Planen som PDF

 

Friluftsanlæg i Ishøj Kommune

Til placering af friluftsanlæg er Ishøj Kommune inddelt i tre zoner, der specificerer, hvor forskellige typer af friluftsanlæg kan placeres. Zone 1 er en restriktiv zone, zone 2 har mange beskyttelsesinteresser, mens der i zone 3 er mulighed for placering af de fleste friluftsanlæg.

Zone 1 omfatter arealer beliggende i Den Indre Grønne Kile og kystkiler samt arealer i transportkorridoren. Zone 2 omfatter store arealer i den sydlige del af kommunen vest for Vejleåvej, og zone 3 omfatter mindre arealer nær bebyggede områder. 

Udover friluftsanlæg findes der støttepunkter for friluftslivet. I Ishøj ligger der støttepunkter flere steder. Eksempelvis er der shelters i Ishøj Dyrepark, og i skoven ved Solhøj Fælled er der en primitiv teltplads. I Strandparken er der på digerne slisker for kano og kajakker, og på stranden er der toiletfaciliteter. 

Ved placering ved kyst og vand gælder der særlige forhold for hvilke typer friluftsanlæg, der kan placeres, ligesom der gælder særlige forhold for, hvor kulturelle anlæg, forlystelser og overnatningssteder kan placeres. Dette er specificeret yderligere i retningslinierne for friluftsanlæg. 

Af kystnære friluftsanlæg kan nævnes Ishøj Havn. Havnen blev i 2007-08 udvidet med flere havnepladser og rekreative arealer. Ishøj Havn er både placeret i zone 1 og 2. Ishøj Golf Center er placeret i zone 2. 

Af kulturelle anlæg, forlystelser og overnatning findes landbrugsejendommen Bredekærgård, der ligger i udkanten af landsbyen Tranegilde og har karakter af besøgsgård. Vest for Tranegilde ligger Ishøj Dyrepark med indhegninger og kvæghus. I byområdet tæt ved kysten ligger kunstmuseet Arken, et vandrerhjem og to campingpladser. 

Der henvises i øvrigt til retningslinjerne for friluftsanlæg.

 

 

STATUS

Byrådet vedtog den 1. december 2009 Kommuneplan 2009.

Kommuneplan 2009 er offentliggjort den 18. december 2009.

Se kommuneplantillæg her

Der tages forbehold for ændringer i kortmaterialet siden kommuneplanens vedtagelse 1. december 2009


Plan-, Bygge- og Miljøcenter - Ishøj Store Torv 20 - 2635 Ishøj - Telefon: 43577500 - Mail: plan-byg-miljo@ishoj.dk